Ceviz Ve Ceviz Yağının Faydaları

28 Mayıs 2010 Cuma0 yorum

Ceviz içerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir. Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.Ceviz vücudumuza oldukça faydalı besin kaynağıdır.
CEVİZİN FAYDALARI:
*Demir açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir.
*Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir
*Damar sertliğini önler.
*Enerji sağlar.
*Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır
*Verem mikrobuna karşı korur.
*Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar.
*Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır.
*Ciğere, mideye ve dimağa kuvvet verip ağız kokusunu da giderir.
CEVİZ YAĞININ FAYDALARI;
Bu yağ önce soğuk, sonra sıcakta sıkılması ile elde edilmektedir. Açık sarı renkli, tatlımsı lezzetli sabit bir yağdır.
*Kanı temizlemede,
*kanamalarda, kılcal damarları sıklaştırarak kanamayı durdurma,
*basuru rahatlatmada,
*pekliğe,
*dizanteriye,
*fazla regl kanamalarına iyi gelir.
*Doğal nemlendiricidir.
*Kuru ciltleri besler ve yumuşatır.
*Saç bakımında kullanılır.
*Saçı besler.
*romatizmal ağrılara iyi gelir.
*Bronzlaşmak için kullanılır.
KULLANILIŞI: Haricen; yaralara, kesiklere, mikrobik durumlara, apselere, saç dökülmesine, sinir sistemi ve adale gevşemesine oldukça faydalıdır.
CEVİZ VE CEVİZ YAĞININ ZARALARI :Şeker hastalarının dikkatli kullanması tavsiye edilir. giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger