Hamilelikte Su Çiçeği

28 Mayıs 2010 Cuma0 yorum

Hamilelikte Su Çiçeği
Yazan: leydi
at 25 Mayıs 2010

Suçiçeği enfeksiyon hastalıkları arasında hava yolu ile en kolay bulaşan döküntülü hastalıktır.

Çocukluk döneminde su çiçeği aşısı mecburi aşılar arasında bulunmasına rağmen ergelik dönemindeki bireylerin bir kısmı halen malesef su çiçeğine karşı bağışık değildir.

Üstelik çocukluk döneminde bu hastalığı geçirmek kolay sayılabilirken ergenlikte malesef istenmeyen ciddi sonuçlara neden olmaktadır. Bazen ölümcül bile olabilir. Bu yüzden sizde kadın yada erkek olmanız farketmeden Suçiçeği Ig G baktırarak daha önce aşılı veya bu hastalığı geçirip geçirmediğinizi kesin olarak öğrenip önleminizi alabilirsiniz. Kaynakwh:

Test sonucunuz pozitifse içiniz rahat bir şekilde ömür boyu hiçbir şey yaptırmadan yaşamınıza devam edebilirsiniz.

Test sonucunuzun negatif olması durumunda da mutlaka 2 doz canlı virus aşısını yaptırmalısınız.

Aşıdan sonra hamilelik düşünülüyorsa eğer su çiçeği canlı aşı olduğundan en az bir ay beklemeniz gerekir.

Hamilelik döneminizde suçiçeği olan biriyle temasınız olursa ne yapılmalısınız?

Bu durumda da yine daha önce su çiçeğine karşı her hangi bir test yaptırmadıysanız en kısa sürede bir sağlık merkezine başvurup su çiçeği Ig G baktırmalısınız. Suçiçeği IgG’nin negatif olduğundan emin olduktan sonra isesize temastan sonraki ilk 96 saat içinde Suçiçeği immün globulin yapılması gerekir. Bu şekilde hem kendinizi hemde bebeğinizi korumuş olursunuz.

Eger testin sonucunda su çiçeği Ig G pozitif ( su çiçeği Ig G’nin pozitif olması sizin bu virüse karşı korunduğunuzun kesin göstergesidir. Ya geçirmişsinizdir yada aşılısınızdır.) çıkarsa şanslı sayılırsınız çünkü ne size nede bebeğinize hiçbir şey olmaz.

Burda yapmanız gereken en önemli şey zaman kaybetmeden hemen bir sağlık merkezine başvurmaktır çünkü Suçiçeği immün globulinin etkili olması için mutlaka 3 gün içinde yapılması gerekir.

Bir başka durumda sizin doğumdan 5 gün önce veya 2 gün sonra suçiçeği geçirmenizdir.Bu durumda size bulaş olduğundan yapılacak şey bebeği korumaktır ve bebeğe hemen suçiçeği immün globulin yapılır. Bu durumda da bebeği korumuş oluruz. Sizin yapıcağınız şey ise antiviral tedavi için Enfeksiyon Hastalıkları uzmanına başvurmaktır.

Doğum yaptıktan sonrahenüz eve gitmediniz ve evde suçiçeği geçiren birinin (belki diğer çocuğunuz?) olduğu öğrendiniz. Ne yapmalısınız?

Yapacağınız şey yine eve gitmeden önce suçiçeği IgG baktırmaktır. Testin sonucu negatif ise bu durumda hem anneye hem bebeğe Suçiçeği immün globulin yapılır. Bu şekilde hem siz hemde bebeğiniz korunmuş olur.

Eğer testin sonucu pozitif ise sizde bulunan antikorlar bebeğinizi de koruyacağından bebeğe virüs bulaşmaz. Bebeğinize hiç bir şey yaptırmadan içiniz rahat bir şekilde eve gidebilirsiniz. giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger