Piliç kievski Videolu 2010 yemek tarifi

29 Mayıs 2010 Cumartesi0 yorum


Yemeğin adı : Piliç kievski
Aşçı adı : Server mersin
Süre : VİDEO-04:40 dk
Rus mutfağından örnekler sunmak isteyenler için Rejans’ın usta aşçısı Server Mersin’den bir Rus klasiği…
Malzemeler: 1 kişilik
200 gram tavuk göğsü
4 yemek kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz
1′er çay kaşığı toz zencefil, beyaz toz biber, tarhun
pane için: un, 4 yumurta, galeta unu
kızartmak için: ayçiçek yağı
servis için: haşlanmış sebze (havuç, brokoli, brüksel lahanası, kabak)
yarım haşlanmış patates
2 yemek kaşığı ıspanak püresi
1 tatlı kaşığı ekşi sos

Piliç kievskiHazırlanışı: Tavuk göğsü bıçakla ince açılır. Yağı, siniri ayıklanır. Sonra et dövme poşetinin içinde et döveceği ile et parçalanmadan inceltilir. Zencefil, toz beyaz biber, tarhun ve tuz etin üstüne serpilir. Dövülmüş tavuk göğsünün ortasına yerleştirilen  kievski yağı rulo şeklinde sıkı sıkıya sarılır ve gastronom kap içinde buzdolabında  0 derecede muhafaza edilir. Buzdolabında en az 2 saat en çok 4 gün bekletilir.


Hazırlanan kievski, sırası  ile un, yumurta, galeta unu, yumurta ve tekrar galeta ununa batırılır. Daha önceden 150 derecede ısıtılmış tenceredeki çiçek yağının içine atılır. Yaklaşık 15 dakikada pişirilir. Et maşası ile alınıp kağıt havlu üzerinde yağı süzdürülür. Sunum için, haşlanmış patates ortadan ikiye bölünür. Düz durması için altı biraz kesilir. Patates tabağın ortasına, kiveski patatesin üzerine yerleştirilir. Kievski’nin bir yanına haşlanmış sebzeler konulur. Diğer yanına ıspanak püresi, pürenin üzerine de ekşi sok yerleştirilir.

2010 yemek tarifi, piliç, Piliç kievski, Piliç kievski Videolu, Videolu 2010 yemek tarifi, videolu yemek tarifleri, Yemek tarifleri giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger