tansiyonu düşürmek için ne yapılmalı

31 Mayıs 2010 Pazartesi0 yorum

evde tansiyon nasıl müdahale edilir, evde tansiyonu düşürmek için ne yapmak gerekir, tansiyon düşüklüğünün kalbe zararı varmı, tansiyon yüksekliğine hızlı çözüm, tansiyon yuksekliğine iyi gelenler, tansiyonu düşüren bitkiler ibrahim saraçoğlu, tansiyonu düşürmek için ne yapılmalı
Kanın damar duvarını zorlamasına Tansiyon denir. Kalp kanı pompaladığında, atardamarların duvarı daha fazla gerilir; bekleme sırasında ise bu gerginlik daha azdır.

evde tansiyon nasıl müdahale edilir
tansiyon düşüklüğünün kalbe zararı varmı
tansiyon yüksekliğine hızlı çözüm
tansiyon yuksekliğine iyi gelenler
tansiyonu düşürmek için ne yapılmalı
evde tansiyonu düşürmek için ne yapmak gerekir
tansiyonu düşüren bitkiler ibrahim saraçoğlu

İki farklı tansiyon vardır ;

İlki pompalama sırasında, daha fazla olanı. Biz buna büyük ya da sistolik tansiyon diyoruz. İkincisi, kalbin istirahati sırasında, daha düşük olanı. Buna da küçük ya da diastolik tansiyon diyoruz.

Kanın damar duvarına ne kadar basınç yaptığı, bir civa sütununu ne kadar yükseltebildiğiyle ölçülür. Diyelim ki 120 mm yükseltebiliyorsa 120 mmHg ya da 12 cm Hg olarak söylenir. Hg, civanın kimya dilindeki kısaltımıdır.

Kan basıncı çeşitli aletlerle ölçülür. En bilinenleri civa sütunlu olanlardır. Ama yay sistemli ölçümler de geliştirilmiştir. Son yıllarda, elektronik ölçme tekniğinin kullandığı araçlar, basit kullanımları nedeniyle, çokça satılır olmuştur giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger