Alman Pastası

24 Temmuz 2009 Cuma0 yorum

ALMAN PASTASI:
2 yumurta
yarım p. yaşmaya
5 çorba k. tozşeker
1 su b.süt
1 çay b. su
150 gr. margarin
1 tatlı k. mahlep
alabildiği kadar un

Kreması:
2 yumurta sarısı
3 su b. süt
2 çorba k. nişasta
2 çorba k. un
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
1 su b. toz şeker

Üzeri için:
pudra şekeri
kakao
HAZIRLANIŞI:
Karıştıram kabına 1 su bardağı sütü alın.
Üzerine yaşmayayı ekleyin.1çay bardağı ılık
su ile mayayı eritin.
2 adet yumurtayı kırın ve karıştırın.
Üzerine 1 tatlı kaşığı mahlepi ilave edin.
159 gr.margarini ekleyin.
Üzerine alabildiği kadar un ilave edip
kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamur bezelere ayırın.
Bezeleri elinizle yuvarlak yapın.Bezeleri fırın
tepsisine dizin ve üzerlerini elinizle hafifçe bastırın.
Tepsiyi mayalanmısı biraz bekletin.Daha sonra önceden
ısıtılmış 180 derecelil fırında pişirin.
Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü
toz şeker,nişasta,un ve vanilyayı ekelyin.
Sürekli karıştırın.
Üzerine 2 adet yumurta sarısı ekleyin.
Ocağın altını kapatın ve 1 paket labne peyniri
ilave edin.
Alman pastasının üst kısmında kesin.
İçine kremadan ekleyin.Kivi ile süsleyerek servis edin.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger