Balkabagi tatlisi
Malzemeler:
- 3kg Balkabagi
- 750gr Seker
Yapilisi:
Kabagimizin kabugunu soyuyoruz, sonra dilimlere ayiriyoruz (1-1.5 cm kalinliginda).
Bir tencerenin dibini bir sira kabak dilimlerimizden dizip ustune 2 avuc kadar seker
serpistiriyoruz. Ustune tekrar kabak dilimleri ve seker, bu islemi seker ve kabak bitene
kadar tekrarliyoruz.
Sonra tencerenin kapagini kapatip kisik ateste ocagin ustunde pisirmeye birakiyoruz,
suyunu saldiktan sonra orta dereceye getirip kaynatiyoruz, kabak dilimleri yumusayinca
bunlari bir tepsiye bosaltiyoruz (dikkat edin kaynar malzeme!) sonra yuksek ateste
firinda pisirmeye basliyoruz, bu asama damak tadina gore uzun veya kisa pisirilmeli.
Eger biraz serbetli seviyorsaniz daha uzun firinda birakin, yok biraz light olsun diyorsaniz
suyu suruba donmeden yani fazla koyulasmadan firindan cikarmak lazim.
Pistikten sonra sogutup ustune ceviz dokerek servis yapiyoruz, eger benim gibi sadece
balkabagin tadini seviyorsaniz ceviz eklemeden hemen yumuluyoruz :-)
Yorum Gönder