Merhaba arkadaslar,
Bugun benim ve nerdeyse herkesin severek yedigi icli koftenin tarifini vermeye calisacagim.
Ben bunu ilk defa yaptim yiyenlerin hosuna gitti notum tam olunca burda yayinlamaya
karar verdim.
Gelelim tarifimize.
Malzemeler:
Dis malzemesi;
- yarim kilo kadar cigkoftelik bulgur
- 2 yumurta
- 2/3 haslanmis patates
- Tuz
Ic malzemesi;
- kiyma
- sogan
- kimyon
- maydonoz
- tuz
- istege gore baharat
Yapilisi;
Koftelik bulgurumuzu derince bir kaba koyuyoruz, kaynar su ile islatip yumusamasini
sagliyoruz.
Yumusadiktan sonra icine yumartayi kiriyoruz, haslanmis ve iyce ezilmis patatesimizi
ekliyoruz ve yeterince tuz atip iyice yoguruyoruz.
Onceden hazirlanmis olan kavrulmus kiymamizi yanimiza alarak koftelerimizi yapmaya
basliyoruz, ben ilk basta hepsini cevizden buyuk parcalara ayirarak yuvarladim, sonra
yuvarlagin birini avucumun icine alarak obur isaret parmagimi suya batirarak
yuvarlagin ortasina batirdim ve icini oyar gibi basarak ici bos bir yuvarlak elde ettim.
Hazirladigim ici icine koyarak agzini buzdum ve iki avucumun ortasina alarak duzgun
basik bir sekil verdim. Sekillendirmede zorlandiginizda elinizi su ile islatabilirsiniz.
Dis malzemesi yogrulunca hamur gibi bisey oluyor boylece icini oymasi ve doldurmasi
pekde zor olmuyor.
Tum koftelerimiz hazir olunca kizgin yagda kizartip servis yapiyoruz.
Hepsi bu kadar. Afiyet olsun.
Yorum Gönder