MUHALLEBİLİ KADAYIF
MALZEMELER:
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 4 dolu dolu çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin
Kadayıflı Kısmı İçin:
- 1/2 kilo tel kadayıf
- 4 çorba kaşığı tozşeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 100 gram tereyağı
YAPILIŞI:Kadayıfı tel tel ayırıp minik parçalara bölelim.(Vaktiniz varsa biraz dışarda kurutun.) Bir tencereye alalım.Üstüne yağını ve şekerini ilave edip şehriye kavuru gibi kavuralım.Rengi olunca cevizlerini de ekleyip altını kapatalım.Muhallebisi için süt,şeker ve unu pişirelim.İçine vanilya ve margarini ekleyip mikserle çırpalım.Bir borcama kadayıfın yarısını yayalım.Üstüne muhallebiyi dökelim.Kalan kadayıfı da muhallebinin üstüne serpiştirip soğumasını bekleyelim.İyice soğuyan tatlıyı bir kaç saatte dolapta bekletip servis yapalım.
Yorum Gönder