Cikolatali Bavarua
Malzemeler
5 yumurta
100 gr seker
500 ml sut
1 paket vanilya
8 yaprak jelatin
200 ml cig sut kremasi
100 gr bitter cikolata
Yapilisi
1. Jelatinler soguk suda yumusatilir.
2. Sut vanilya ile birlikte kaynatilir.
3. Yumurta sarilari sekerle seker eriyene kadar cirpilir.
4. Yavas yavas sicak sut eklenerek yumurta sarilari ile sekerler mikserle karistirilmaya devam edilir.
5. Tekrar karisim ocaga alinir ve hafif katilasana kadar pisirilmeye devam edilir.
6. Jelatinler soguk sudan alinir, suyu suzulur ve sicak sut karisimina eklenir ve eriyene kadar karistirilir.
7. Bu karisim bir buz banyosunun icine kenarlari hafif katilasana kadar orada tutulur (yaklasik oda sicakligina inene kadar sicakligi).
8. Krema ve yumurta beyazlari ayri ayri kar beyazi olana kadar cirpilir. Cikolata eritilir ve biraz sogumasi icin kenara alinir.
9. En son krema, yumurta beyazlari ve erimis cikolata jelatin karisimin icine eklenir ve kaliba dokulur, buzdolabinda en az 7-8 saat sogutulur.
Malzemeler
5 yumurta
100 gr seker
500 ml sut
1 paket vanilya
8 yaprak jelatin
200 ml cig sut kremasi
100 gr bitter cikolata
Yapilisi
1. Jelatinler soguk suda yumusatilir.
2. Sut vanilya ile birlikte kaynatilir.
3. Yumurta sarilari sekerle seker eriyene kadar cirpilir.
4. Yavas yavas sicak sut eklenerek yumurta sarilari ile sekerler mikserle karistirilmaya devam edilir.
5. Tekrar karisim ocaga alinir ve hafif katilasana kadar pisirilmeye devam edilir.
6. Jelatinler soguk sudan alinir, suyu suzulur ve sicak sut karisimina eklenir ve eriyene kadar karistirilir.
7. Bu karisim bir buz banyosunun icine kenarlari hafif katilasana kadar orada tutulur (yaklasik oda sicakligina inene kadar sicakligi).
8. Krema ve yumurta beyazlari ayri ayri kar beyazi olana kadar cirpilir. Cikolata eritilir ve biraz sogumasi icin kenara alinir.
9. En son krema, yumurta beyazlari ve erimis cikolata jelatin karisimin icine eklenir ve kaliba dokulur, buzdolabinda en az 7-8 saat sogutulur.
Yorum Gönder