Yalanci Tavuk Gogsu

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Yalanci Tavuk Gogsu


Malzemeler
1 lt sut
60 gr tereyagi (1/4 paket)
2.5 kahve fincani un
2.5 kahve fincani seker
Yarim paket vanilya
2 yemek kasisi mastika (cam sakizi receli) ya da 1-2 parca damla sakizi (arzu ederseniz)

Yapilisi
1. Tencerede yag ve un acık pembe kavrulur. 1 lt sut, mastika (ya da damla sakizi) ve seker eklenip cirpici ile karistirilir.
2. Kaynayip koyulasinca atesten alinir, vanilya eklenir.
3. Mikserle 10-15 dakika cirpilir.
4. 20 cm capinda yuvarlak ya da dikdortgen bir tabak su ile islatilir ve yayilir.
5. Buzdolabinda sogutulur ve tarcin ya da kakao ile suslenerek servis yapilir
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger