Malzemeler:
- 3 adet haşlanmış patates
- 35 su bardağı un
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta beyazı hamura sarısı üzerine
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı susam ve çörek otu
- İç malzeme için:
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz karabiber
- Az miktarda yağ
Hazırlanışı:
Bir kabın içine haşlanmış patatesleri rendeleyin, un, eritilmiş yağ, yumurta akını, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin. Hamuru yoğurun, 15 dakika dinlendirin. Diğer tarafta soğanı ince doğrayıp, az yağda pembeleştirin. Kıyma, tuz, karabiber ilave edip kavurmaya devam edin. Dinlendirilmiş hamuru 6 eşit parçaya bölün, her parçayı merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru 4'e bölün, parçaların geniş tarafına iç malzemeden biraz koyup, hamuru kıvırın. Ay şekli vermeye çalışın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin. Önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Yorum Gönder