- 1/2 Su bardağı un
- 1/2 Su bardağı nişasta
- 8-9 Yemek kaşığı şeker
- 1 lt Süt
- 50 gr Margarin
- 1 Paket vanilya
KREMASI İÇİN:
- 1 Su bardağı süt
- 1 Paket çikolatalı krem şanti
- 100 gr Bitter çikolata
ÜZERİ İÇİN:
- Dövülmüş fındık
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle tencereye sütümüzü koyalım içine un,şeker ve nişastayı koyup iyice karıştıralım.Daha sonra orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.Ocaktan alıp içine vanilyaı ekleyelim ve karıştıralım.Son olarak 50 gr margarini ekleyeli ve mikserle önce düşük sonra yüksek devirde 5 dk kadar çırpalım. Pürüzsüz bir kıvamda olması gerkiyor.Fırın tepsisine bol ca hindistan cevizi serpelim üzerine muhallebimizi 0,5 cm kalınlığında dökelim ve eşit olarak yayalım.Ilık hale gelen talımızı buzdolabında soğutalım.
- Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayalım.İçine benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatayı ekleyelim ve karıştıralım.Bunda buzdolabında biraz soğuması için bekletelim.Soğuyan talımızın üzerien çikolatalı karışımdan sürelim ve rulo şeklinde saralım tekrar hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım üzerine dövülmüş fındık ve antep fıstığı serperek sevis yapalım.
Yorum Gönder