MARMELAT SEVENLERE KOLAY BİR TARİF EKLEMEK İSTEDİM.UMARIM BEĞENİRSİNİZ.
MALZEMELER:
- 1 Kilo elma
- 250-300 gr Toz şeker
- 1 Limon
-HAZIRLANIŞI:
-Elmaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz.Yarım ay şeklinde doğruyoruz.Kabuklarını soymayınız.Bir tencereye doğradığımız elmaları koyup üzerine yarım çay bardağı su ilave ederek orta dereceli ocakta elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişirdiğimiz elmaları tel süzgeçten geçiriyoruz.Tekrar tencereye alıp üzerine şekeri ilave edip boza kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Marmelatın renginin yukardaki gibi olmasını isterseniz kısık ateşte pişiriniz.Boza kıvamına gelen marmelatın içine bir limonun suyunu ekleyip bir iki taşım daha pişirip ocaktan alıyoruz.Bir cam kavanoza koyup soğutuyoruz.soğuyunca kavanozun kapağını kapatıyoruz.
NOT:Şeker ayarını kendinize göre azaltıp çoğalta bilirsiniz.
MALZEMELER:
- 1 Kilo elma
- 250-300 gr Toz şeker
- 1 Limon
-HAZIRLANIŞI:
-Elmaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz.Yarım ay şeklinde doğruyoruz.Kabuklarını soymayınız.Bir tencereye doğradığımız elmaları koyup üzerine yarım çay bardağı su ilave ederek orta dereceli ocakta elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişirdiğimiz elmaları tel süzgeçten geçiriyoruz.Tekrar tencereye alıp üzerine şekeri ilave edip boza kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Marmelatın renginin yukardaki gibi olmasını isterseniz kısık ateşte pişiriniz.Boza kıvamına gelen marmelatın içine bir limonun suyunu ekleyip bir iki taşım daha pişirip ocaktan alıyoruz.Bir cam kavanoza koyup soğutuyoruz.soğuyunca kavanozun kapağını kapatıyoruz.
NOT:Şeker ayarını kendinize göre azaltıp çoğalta bilirsiniz.
Yorum Gönder