Malzemeler:
- Yarım kilo ince kıyılmış ıspanak
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 baş rendelenmiş soğan
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 35 su bardağı et suyu
- Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Bol suyla yıkayıp ince kıydığınız ıspanağı kavurun. Tuzlayıp üzerine bulguru dökün. Sonra birkaç dakika daha kavurun. Üzerine 3,5 su bardağı et suyu koyup pişirin. Pilav suyunu çekince ocaktan alın. Başka bir kapta yağla rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Pilavın üzerine döküp karıştırın. 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Sıcak olarak veya başka bir içecekle servise sunun.
Yorum Gönder