malzemeler
1. 1 kase fırında pişmiş kestane
2. 1 kase pirinç
3. 2 ince uzun doğranmış havuç
4. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
5. 2 yemek kaşığı tereyağı
6. karabiber, tuz
7. 2 kase kaynamış su
1. 1 kase fırında pişmiş kestane
2. 1 kase pirinç
3. 2 ince uzun doğranmış havuç
4. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
5. 2 yemek kaşığı tereyağı
6. karabiber, tuz
7. 2 kase kaynamış su
8. 1 yemek kaşığı kuş üzümü
yapılışı
yapılışı
1. pirinçleri yıkayıp tuzlu suda bekletin. havuçları zeytinyağı ile kavurun. kestaneleri ve kuş üzümünü de ilave edip pişirin.
2. suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak serin.
3. karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin. en son 2 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
2. suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak serin.
3. karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin. en son 2 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
Yorum Gönder