MALZEMELER:
- 4 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı toz şeker
- 6 Tane yumurta
- 1 Paket vanilya(isterseniz 1,5 paket koyabilirsiniz.)
KARAMEL İÇİN:
- 1 Su bardağı toz şeker
- 7-8 yemek kaşığı su
HAZIRLANIŞI:
- İlk önce karameli yaparak başlıyoruz.Küçük teflon bir tavaya şekeri ve suyu koyup sürekli karıştırarak şeker suyunu çekip koyu bir renk alana kadar pişiriyoruz.(yakmamaya özen gösteriniz)Karamelin rengi fazla koyulaşmadan ocaktan alıyoruz.Ocaktan alınca hemen hiç bekletmeden karamel kaplarına eşit miktarda paylaştırıyoruz.Bekletmeyin çünki çabuk katılaşıyor.Daha sonra derin bir çırpma kabının içine şekeri ve yumurtaları koyup mikserle şeker eriyip yumurta ile birlikte koyu bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.İçine vanilyasını ekliyoruz.Son olarak sütü ekleyip 5 dk kadar daha iyice çırpıyoruz.
- Çırpma esnasında üzerinde köpükler oluşabilir bir kaşık yardımı ile bütün köpükleri alıyoruz.Daha sonra karışımı karamel kaplarına dolduruyoruz.Bir borcam tepsiye yada kenarları derin olan ısıya dayanıklı bır kaba karamel kaplarını yerleştiriyoruz.Tepsinin içine kapların yarısına gelecek kadar sıcak su ekliyoruz.Çünki benmari usulü gibi pişecek.
- Çırpma esnasında üzerinde köpükler oluşabilir bir kaşık yardımı ile bütün köpükleri alıyoruz.Daha sonra karışımı karamel kaplarına dolduruyoruz.Bir borcam tepsiye yada kenarları derin olan ısıya dayanıklı bır kaba karamel kaplarını yerleştiriyoruz.Tepsinin içine kapların yarısına gelecek kadar sıcak su ekliyoruz.Çünki benmari usulü gibi pişecek.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından aldığınız karamelleri ılındıktan sonra buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra kalıplardan çıkarıp soğuk olarak servis yapıyoruz.
NOT:Kalıptan çıkarmak için bir bıçak ile kenarından hafif kaldırırsanız daha kolay çıkar.
Yorum Gönder