Malzemeler:
- 4 adet piliç (kalça)
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı margarin
- 6 adet ince doğranmış taze soğan
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı hardal
- 1 çorba kaşığı kekik
- Yarım su bardağı tavuk suyu
- Yeteri kadar karabiber tuz
- Kase Margarin
Hazırlanışı:
Kemiksiz piliç kalçalarını tuzlayıp sıvı yağda kızartın. Taze soğanları ince ince doğrayın. Margarini eritip taze soğanları döndürün. 1 çorba kaşığı unu ilave edip, 1 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber, kekik, hardal ve tavuk suyunu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın. Piliçleri sosa ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Yorum Gönder