Kıymalı Soğanlı Poğaça Tarifi

30 Ağustos 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :

1 kilo un

250 gram margarin

1 su bardağı sıvı yağ (yarım su bardağıda olabilir)

1 su bardağı süt

2 tane yumurta

1 paket yaş maya

İç harcı İçin :

250 gram kıyma

1 boy soğan (çok ince kesilmiş)

kimyon ve tuz

Üzeri için çörek otu

Yapılışı :

Bir kilo unu oda sıcaklığında yumuşatmış olduğumuz margarin ve sıvı yağla birlikte genişçe bir kaba dökelim. Sonra içine sütü, çok az sütle kabramasını sağladığımız yaş mayayı, tuzunu ve bir yumurta sarısıyla iki yumurta akını ekleyelim.

Bir yumurta sarısı üzerine sürülecek.

Sonra yoğurmaya başlayalım. Bu hamur biraz yağlı hamur olduğundan dolayı kolay şekil alır. Yağın fazla geldiğinden emin olursanız un ekleyebilirsiniz. Yalnızca hamur ne çok cıvık ne de çok sert olacak. Aslında doğru olan malzemeleri koyduktan sonra unun eklenmesidir.

Sonra ince doğradığımız soğanları kıymayla birlikte kavuralım. İçine tuzunu ve kimyonunu atalım. Ateşten alıp soğumasını bekleyelim.

Daha sonra elimizde istediğimiz büyüklükte yaptığımız poğaça boyutlarının içine bu kıymalı soğanlı harçtan koyalım. tercihinize göre kapatma şekli verin.

İçi malzemeyle doldurulan hamurları çok az yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürerek, çörek otu serpiştirelim ve 200 derecede fırına verip pişirelim.

Not : Bu poğaçanın içerisinde soğan olduğu için ertesi güne kaldığında biraz tadı değişebiliyor. Soğan yapışkan bir görüntü bırakabiliyor. O yüzden o gün yenmesi daha iyi olur. Ayrıca kimyon tadı poğaçaya daha değişik bir tat veriyor. Denemek isterseniz değişik tadı olan bir poğaça tarifi. Ben severek yapıyorum.

Malzemeleri kendinize göre ayarlarsanız daha doğru olur. Çünkü herkesin tarifi ve el lezzeti bir tutmayabilir.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger