Sulu Köfte Yemeği Nasıl Yapılır

30 Ağustos 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :

Yarım kilo kıyma

Yarım demet maydanoz

1 orta boy soğan rendelenmiş

Yarım su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı salça

tuz, un ve sıcak su

sıvı yağ

Terbiyesi İçin :

Yarım su bardağı yoğurt

1 yumurta sarısı

Sulu Köfte Yemeğinin Yapılışı :

Kıymayı, rendelemiş ve suyunu sıkmış olduğumuz soğanla birlikte harmanlayalım. İçine ince ince doğradığımız maydanozları ve yıkamış olup süzdüğümüz pirinçleri koyalım ve tuzunu karıştıralım. Pirinçlerin kıymaların içine girmesini sağlayalım.

Sonra ayrı bir kapta çok az un ile yapmış olduğumuz bu kıymalı pirinçli harçtan ufak parçalar kopararak elimizde yuvarlatalım. Böyle birçok küçük yuvarlak parçalar elde edelim. Ve hep una bulayalım. Sonra bir tencerede yağda kavurmuş olduğumuz salçanın içine sıcak su dökelim. Kaynamaya başladığında una batırdığımız küçük kıymalı ve pirinçli parçaları sıcak salçalı suyun içine atalım. Yavaş yavaş kaynamaya başlasın. Kaynadıkça pirinçler şişecektir. Piştiğinden emin olduğunuz vakit ateşin altını kapayarak ayrı bir yerde hazırlamış olduğunuz yumurta sarısı ve yoğurt harcının içine bir kepçe yardımıyla yemeğin sıcak suyundan alarak sıcaklığı eşitliyelim. Sonra yemeğe yavaş yavaş döküp karıştıralım.

Sulu köfte yemeği bu kadar ve yemeğin kendini çekmesini bekledikten sonra servis yapalım.

Bir ev yemeği tarifidir. Fakat sulu köftenin içine küp küp patates ve havuçta koyanlar oluyor. Ben genellikle tercih etmiyorum. Sizler bu işlemide uygulayabilirsiniz.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger