Balkabağı Çorbası – Emine Beder

9 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

malzemeler


200 GR. BALKABAĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI KREMA
2 ÇORBA KAŞIĞI UN (SiLME)
5 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
1/2 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
TUZ
KARABİBER
6-7 SU BARDAĞI SU
ARZUYA GÖRE LİMON SUYU

hazirlanisi

Tencereye bal kabağı dilimini alalım. Üzerini bir parmak aşacak kadar su ile iyice yumuşaya dek haşlayalım sonra suyu ile birlikte robot veya blendır yardımı ile pürüzsüz püre kıvamın getirelim. Bir tencere sıvı yağın yarısını alalım un ilave edip un hafifçe pembeleşene dek, sürekli karıştırarak kavuralım. Azar azar ve karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten almadan 1 dakika önce kremayı azar azar ve karıştırarak ilave edelim. Kalan sıvı yağı tavaya alıp üzerine dövülmüş cevizleri ilave ederek birkaç kez çevirelim ve çorbanın üzerinde gezdirelim. Arzuya göre üzerine limon suyu ve karabiber serperek servis yapalım.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger