Hünkar Beğendi Tarifi

1 Ekim 2009 Perşembe0 yorum

hünkar beğendi

MALZEMELER

1 kg. kuzu kuşbaşı et
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
6 adet patlıcan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı yağ
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
1 su bardağı süt
5-6 dal maydonoz
tuz ,karabiber,kimyon

HAZIRLANMASI
Minik küpler halinde doğrandığınız soğanı ve eti tereyağ ile kavrun.Minik minik doğradığınız domatesi de koyup kavurun.3 bardak su ilave edip etleri yumuşayıncaya kadar pişirin.Tuzu,kimyonu ve karabiberi ilave edin. Pişirdiğiniz etin hafif sulu kalması gerekmektedir.Patlıcanları içleri iyi pişecek şekilde közleyin.Közlediğiniz patlıcanları kabuklarını soyup iyice ezin.Sıvıyağ ve unla birlikte hafif kavrun içine rendelenmiş kaşarı,sütü,tuzu ilave edip karıştırarak püre haline gelcek şekilde pişirin. Servis tabağına önce patlıcan püresini üzerine de hazırladığını eti koyun. Kebabınızın üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis edin.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger