İslim Kebabı Tarifi

1 Ekim 2009 Perşembe0 yorum

islim kebabı

MALZEMELER

6 adet patlıcan
7 adet domates
5 adet biber
2-3 diş sarımsak
300 gram kuşbaşı dana veya kuzu eti
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 kaşık tereyağ

Önce etleri düdüklü tencerede üzerini geçecek şekilde su koyup pişirin.Patlıcanları tamamen soyup uzunlamasına dilimleyin, teflon tavada yağsız şekilde iki tarafını da kızartın.İki dilim patlıcanı çarpı şeklinde üst üste koyun. Pişen etlerden tam ortasına koyup önce alttaki patlıcan dilimini üst üste gelecek şekilde katlayın.Sonra diğer patlıcan diliminin uçlarını üst üste getirerek bohça gibi yapın.Üzerine bir dilim domates bir dilim biber koyup üzerine kürdan batırın ve tepsiye dizin.Kalan domatesleri ve sarımsakları rendeleyin bunlara yağı, tuzu, biber salçasını, pulbiberi ilave edip kaynatın haşladığınız etin suyunu da koyup biraz daha kaynatın ve tepsiye yerleştirdiğiniz patlıcanların üzerine dökün.170 derece fırında kızarana kadar pişirin.


giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger