İÇLİ EKMEK

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Iliekmek01


Malzemeler:

  • 5 adet ekmek hamuru

İç malzemesi:

  • 200 gr dana kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)

Yapılışı:

  1. İçini hazırlamak için ; önce tavaya 1 çay bardağı sıvıyağın yarısını aktarın. Daha sonra kıymayı çok az tuz katarak suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın tavaya ilave edin şeffa bir renk alana kadar kavurun. En son olarakta kup şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin. Tuz ve karabiber ( isterseniz pulbiber) ilave edin ve yaklaşık 15 dakika kadar ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak patetesli harcı pişirelim.
  3. Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın.
  4. Hamuru dörde bölün.
  5. Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle 1 santim kalınlığında oval olacak şekilde inceltmeye çalışın.
  6. Elimizle açtığımız hamurun uzun tarafına patatesli içten dörtte birini koyun.( ben biraz peynir de ufaladım içine)


  7. Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
  8. Hamurun iki ucunuda içinin dışarıya çıkmaması için bastırın. Daha sonra iki ununu birleştirecekmiş gibi bir simit yapın(ben şeklini böyle tercih ettim. Ama siz isterseniz uzun olarak ta tepsiye yerleştirebilirsiniz.) Yağlanmış tepsiye yerleştirin.


  9. Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın.
  10. Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  11. Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10-15 dakika kadar tepsiyi bekletin.Böylece hamurumuz güzelce mayalanacak ve kabaracak.
  12. Daha sonrada fırınımızın ayarını 180 derceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger