İki Renkli Kurabiye Tarifi

1 Ekim 2009 Perşembe0 yorum

iki renkli kurabiye

MALZEMELER
2 su bardağı un
1,5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım paket margarin yada tereyağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı süt
Kakaolu Hamur İçin:
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı süt
Tozşeker, vanilya, kabartma tozu, margarin yada tereyağ, yumurta ve 1 çorba kaşığı süt ilave edilip güzelce yoğrun. Hamur ikiye bölüp yarısına kakao, 1 çorba kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı süt ilave edip tekrar yoğurun. İki hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.Beyaz hamurun üçte birini bir kenara ayırın. Kakaolu hamurunda üçte birini bir kenara ayırın. Kakaolu hamuru bir santim kalınlığında bir dikdörtgen olarak açın. Birer santim eninde şeritler kesin. Aynı işlemi beyaz hamurda da tekrarlayın.Üç sıra halinde bir beyaz, bir kakaolu ve tekrar bir beyaz hamur şeridini yanyana koyun. İkinci sırada beyazın üstüne kakaolu şerit, kakaolunun üstüne beyaz şerit gelicek şekilde sırayı tamamlayın. Üçüncü sırada tekrar birinci sırada ki gibi tekrarlayın. Kalan beyaz ve kakaolu hamura sarın. Yuvarlayarak şekil verin.Yaklaşık yarım saat buzdolabında bekledikten sonra birer santim kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger