Pudingli Kek Tarifi

1 Ekim 2009 Perşembe0 yorum

pudingli kek

MALZEMELER
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2 bardak zeytinyağı yada sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5-2 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
1 paket puding
Üzerine dökmek için;
1,5 su bardağı süt

HAZIRLANMASI

Yumurtaları mikserle 2-3 dakika çırpın, şekeri ekleyip biraz daha çırpın. Yağı, sütü ekleyip çırpmaya devam edin.Sonra unu, pirinç ununu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.Kek pişerken pudingi arkasındaki tarife göre hazırlayın. Daha yoğun olması için pudingin sütünü daha az koymanızı tavsiye ederim. Kek piştikten sonra 1,5 bardak sütü bir kürdan yardımıyla açtığınız deliklerden keke iyice yedirin.Daha sonra keki pudingle sıvayın. Pudingle sıvanmış keki dolapta soğumaya bırakın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger