Katmer Pogaca

3 Eylül 2009 Perşembe0 yorum

Katmer Pogaca

Malzemeler:
1 su bardağı ilik süt
1 çay bardağı zeytinyagi

1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
42 gr yaşmaya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
aldığı kadar Un
Arası icin: 100gr yumusatilmis tereyag

Yapilisi:

bir kabin icinde Ilık süte mayayı koyup eritin ve içine geri kalan hamur malzemelerini ekleyip yumuşak bir hamur yogurun. Hamuru hafif unlanmış bir tezgaha alın ve tekrar 1-2 dakika yoğurun.

yaklasik bir saat kadar mayalanmaya birakin. Hamur iki katindan fazla kabardiktan sonra hamuru 20 esit parcaya bölüp bezeler yapin. Her bir bezeyi merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın ve herbirinin üzerine erittiginiz margarinden sürüp üst üste dizin, tek en üsttekine yagdan sürmeyin. 20 kat hamuru birden cok ince olmayak sekilde acin, daireyi üçgenler elde edecek sekilde kesin. Her seferinde hamurdan bir üçgen alarak, ic malzemeyi koyarak sigara böreği gibi sarın ve kagit serilmis Tepsiye dizin. tüm ücgenlerle ayni islemi uyguladiktan sonra üzerini örtmeden yarim saat oda sicakliginda bekletin. bu esnadan sonra üzerlerine yumurta sarisi sürüp önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kizarana dek pişirin.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger