Tulumba Tatlisi

3 Eylül 2009 Perşembe0 yorum

Tulumba Tatlisi

Malzemeler:

1.25 su bardağı un
1 çorba kaşığı ince irmik
1 çorba kaşığı nisasta
2 yumurta
125 gram margarin
1.25 su bardağı su
2 su bardağı kızartmak için
zeytinyağı

Şerbeti için:

2.5 bardak şeker
2 su bardağı su

1/4 limon suyu
Şekeri su ile
kaynattıktan sonra limon suyunu koyunuz. Koyulaşınca ateşten alınız. Şerbet
hazır beklerken biz tatlımızı yapalım;


Yapilisi:

Tencereye su, margarin ve bir tutam tuz koyup kaynatınız. Elenmiş un, irmik, ve
nişasta ilave edip karıştırarak pişiriniz. Tencereye yapışmayacak duruma gelince
ateşten alınız, soğuduktan sonra yumurtaları kırınız. İki kaşık da şerbetten
koyup karıştırmaya devam ediniz. Hazırladığınız hamuru, ucuna tırtıllı huni
takılmış krema torbasına doldurduktan sonra, kızgın zeytinyağına 4-5 cm boyunda
olacak şekilde sıkınız. Pembeleşince, fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine
çıkarabilirsiniz, sonra da şerbete atıp karıştırınız. 5 dakika sonra da şerbeti
süzüp
baska bir tabaga alin.eger citir olmalarini istiyorsaniz serbetde en fazla bir iki dakika tutup serbetini hemen süzünüz.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger