Acı Soslu Makarna

4 Ekim 2009 Pazar0 yorum

TarifiBizden.com - Acı Soslu Makarna
Malzemeler
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Kırmızı Biber Acı
  • 1-2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1/2 Kg Domates
  • 500 Gr Makarna
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz Şeker
  • 1-2 Yemek Kaşığı Sirke
  • 5 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri (Rendelenmiş)
  • Süre: 20-30 Dk.
  • 4 Kisilik
  • Mutfak: Türk
Hazırlanışı
Soğan ve sarımsağı soyun. Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp sarımsağı ezin. Acı biberi uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra yıkayın ve şeritler halinde kesin. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tavada zeytinyağını kızdırın. Soğanı, sarımsağı ve biberi hafifçe kavurun. Domatesi ekleyin. Büyük kalmış parçaları çatalla ezin. Karışımı, kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyundan bir iki kaşık domates sosuna ekleyin. Haşlandıktan sonra makarnanın suyunu süzün. Domates sosunu tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı şeker, sirke ve biraz kaşar peyniri ile tatlandırın. Makarnayı, sosuyla birlikte servis yapın. Kalan kaşar peynirini üzerine serpin
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger