Çaylı Kek

4 Ekim 2009 Pazar0 yorum

malzemeler:

  • 125 gr. sana yağ
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı demli ılık çay
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kakao (10 gr.)
  • 2 su bardağı un (230 gr.)
  • 1 paket vanilya
hazırlanışı:
1. Fırınınızı 170 derecede ısıtın.Kek kalıbınızı yağlayın ve hafifçe unlayın.
2. Yağı eritin, ılımaya bırakın.
3. Unu, kakaoyu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kaba eleyin ve karıştırın.
4. Şekerle yumurtayı mikserin orta hızında 3 dk çırpın.Yağı ve demli çayıda ekleyip 1dk. daha çırpın.
5. Hazırladığınız unlu karışımıda (3. adımdaki) ilave ederek 1dk. daha çırpın.Hamuru kek kalıbına döküp, önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
6. Kek fırından çıktıktan sonra kalıp biraz soğuduktan sonra keki çıkarabilirsiniz.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger