MAHLEPLİ PRATİK POĞAÇA

4 Ekim 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :

  • 50 gr margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un

Üzerine :

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

Yapılışı :

  1. Hamur yoğurma kabına margarini küp küp doğrayın, yoğurt, mahlep, şeker, tuz, kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve hafif yağlanmış tepsiye dizin.
  2. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger