FINDIKLI HURMALI MUFFİN

9 Ekim 2009 Cuma0 yorum

FINDIKLI HURMALI MUFFİN

MALZEMELER
1,5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın Tuz
1/2 su bardağı iri dövülmüş fındık
2 çorba kaşığı kakao
175 gr tereyağı(oda ısısında yumuşatılmış)
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı su
1 su bardağı doğranmış hurma

YAPILIŞI;
Fırın 170 °C’ye ayarlayarak muffin kalıpları hazırlanır. Oda ısısında yumuşamış olan tereyağı ve şeker, mikserin düşük derecesi ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Yumurta ve iki yemek kaşığı suyu ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Mikser bırakılıp tahta bir kaşık yardımı ile doğranmış hurmalar kremaya ilave edilerek karıştırılır. Fındık hariç kuru malzemelerin hepsi başka bir kaba elenip iyice karıştırılır. Kuru karışım, hurma karışıma azar azar ilave edilerek bütünleşmesi sağlanır. Son olarak fındık da eklenip tekrar karıştırılır. Karışım muffin kalıplarına dökülerek, önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger