Hamsi Fırın

10 Ekim 2009 Cumartesi0 yorum


Malzemeler: (4 Kişilik)
1 kg hamsi
2 adet domates
1 adet limon
sıvı yağ
tuz


Yemeğin adı : Hamsi Fırın
Aşçı adı : belirtilmemiş
Süre :

Malzemeler: (4 Kişilik)
1 kg hamsi
2 adet domates
1 adet limon
sıvı yağ
tuz

Hazırlanışı:
Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.
Fırın tepsisini hafifce yağlayıp hamsileri aralarında boşluk kalmayacak tarzda bir ters, bir düz diziniz. Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde doğrayınız. Balıkları tuzladıktan sonra üzerlerine domates ve limonları eşit aralıklarla diziniz.
180oC’a ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişiriniz. Sıcak servis yapınız.

Not: Hamsiler fırında iken zaman zaman kurumaması için kontrol ediniz. Eğer kuruyorsa ki bu hamsilerin yağsız olmasından kaynaklanır, üzerlerine hafifce sıvı yağ gezdiriniz.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger