HİNDİSTAN CEVİZLİ LİMONLU KEK

4 Ekim 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 kahve fincanı süt
  • 3 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 4 su bardağı un

Yapılışı :

  1. Cam bir kapta yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 4-5 dk çırpın. süt, sıvı yağ, hindistan cevizi, limon kabuğu rendesini ekleyip bir müddet daha çırpın. Ayrı kapta elediğiniz un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip mikserin düşük hızında çırpın.
  2. Margarinle yağlanmış kalıpta önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger