MEYVE KURUSU VE TARÇINLI KEK

19 Ekim 2009 Pazartesi0 yorum

kek

MALZEME

3 ad yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı yumuşak margarin (ben becel zeytinyağlı kullanıyorum)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 pkt kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı meyve kurusu

YAPILIŞI

Derin bir kaba şeker konur ,yumurtalar tektek ilave edilerek çırpılır. Daha sonra süt ve margarin konularak biraz çırpılır. Un ve kabartma tozu birlikte elenir ve tarçın, meyve kurusu da ilave edilerek 2 dk çırpılır. 3 yemek kaşığı sıvıyağ, keki pişireceğimiz teflon kaba dökülerek kap iyice yağlanır. Kalan yağ kekin üzerine dökülür. Mikseri açmadan karıştırılır. Karışım kaba dökülür ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dk arası pişirilir.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger