PRATİK ÇİKOLATALI PASTA

19 Ekim 2009 Pazartesi0 yorum

pratik çikolatalı pasta

MALZEMEKek için:
1su bardağı toz şeker
3 ad yumurta
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı kakao

İçi için:

1,5 paket ( 80 gr lık) bitter çikolata
3 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı reçel ( hangisi evde mevcutsa)
Su

YAPILIŞI

Kek yapılışı:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Un , kabartma tozu , kakao ve yağ ilave edilerek biraz daha çırpılır ve kalıba dökülerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

İçin yapılışı:

Kek fırında pişerken bir kaseye çikolataları kırılır ve fırının üstüne koyulur. Eridiği zaman içine krema ilave edilerek karıştırılır, bekletilir. Diğer taraftan reçel 1 su bardağı su ile karıştırılır.

Kek piştikten sonra 10 dk soğumasını beklenir. Sonra ikiye kesilir. Önce sulandırılmış reçelle her iki kek de ıslatılır. Arasına çikolatalı karışımdan sürülür ve kekler üst üste kapatılır. En üste de kalan çikolatadan sürülüp, evde gofret mevcut ise rendelenerek süslenir. Yoksa hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger