Oktay Ustadan Kavuşma Pilav Tarifi

13 Ekim 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :
  • 400 gr.kuzu eti
  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • 1 su b.bezelye
  • 3 su b.pirinç
  • tuz
  • su
  • sıvıyağ
Hazırlanışı :

Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 400 gr.kuzu etini ilave edin ve kuzu etleri suyunu çekene kadar pişirin. 2 adet soğanı yemeklik kesin. Tencereye etlerin üzerine soğanları ilave edin ve kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine sıcak su ilave edin ve etleri pişirin.

Geniş bir tencereye pişen kuzu etlerini alın. Üzerine 2 adet rendelenmiş olan havuç ,havucun üzerine 1 su bardağı bezelye,bezelyenin üzerine 3 su bardağı pirinç ilave edin.Üzerine tuz ve sıcak su ilave edin kısık ateşte pişirin. Kavuşma pilavı piştikten sonra servis tabağına ters çevirip servis edin.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger