Oktay Ustam Fındıklı Şekerpare Tarifi

13 Ekim 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 3 çorba k.margarin
  • 1 çay b.sıvıyağ
  • 1 çay b.irmik
  • 1 su b.pudra şekeri
  • 1 su b.toz fındık
  • 1 p.vanilya
  • 1 p.kabartma tozu
  • aldığı kadar un

Üzeri için:

  • fındık

Şerbeti için:

  • 4.5 su b.toz şeker
  • 4.5 su b.su
  • 1 dilim limon
Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 1 çay bardağı sıvıyağı alın.2 adet bütün yumurtayı kırın. Adet yumurtanın sadece yumurta akını ilave edin.Üzerine 3 çorba kaşığı margarini ilave edin ve karıştırın.Üzerine 12 çorba kşaığı tepeleme un ilave edin.Üzerine 1 çay bardağı irmik 1 su bardağı pudra şekeri,1 su bardağı toz fındık,1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edin ve yoğurun. Kıvamı kulak memesi kıvamında biraz daha yumuşak olmalıdır. Hamurdan ceviz parçası hamurlar kopartın ve elinizle yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısını sürün. Üzerine bütün fındık batırın. Önceden ısıtılmış olan 175 dercelik fırında pişirin.

Şerbeti için tencereye 4.5 su bardağı su ilave edin.Suyun içine 4. su bardağı toz şeker ve 1 dilim limon ilave edin ve
şerbeti kaynamaya bırakın.

Şekerpareyi fırından çıkartın. Üzerine sıcak olan şerbeti dökün ve şerbetini çekmesini sağlayın. Şekerpare şerbeti çektikten sonra servis edin.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger