PİRİNÇ UNLU NİŞASTALI KURABİYE

4 Ekim 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :

  • 150 gr. margarin (oda ısısında yumuşamış)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 poşet kabartma tozu
  • Aldığı kadar mısır nişastası

Yapılışı :

  1. Hamur yoğurma kabına, margarini, sıvı yağı ve pudra şekerini koyup krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Pirinç unu, kabartma tozu ve ele yapışmayacak şekilde nişasta ekleyerek hamuru yoğurun. (Hamurun kıvamı çok yumuşak pul pul dökülen bir hamur oluyor.)
  2. Hamurdan parçalar koparıp, elinizle yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırıp, tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin. (Kurabiye piştikten sonra çok yumuşak oluyor, fakat bir süre sonra sertleşiyor.)
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger