Vişneli Ekmek Tatlısı

4 Ekim 2009 Pazar0 yorum

Vişneli Ekmek Tatlısı

malzemeler:

  • 500 gr. toz şeker (2 su bardağı)
  • 200 ml. su (4/5 su bardağı)
  • 500 gr taze vişne (sapları koparılmış)
  • 1 adet fırın ekmeği
  • 100 gr. tereyağı (6.5 çorba kaşığı)
yapılışı:
1. Şekeri su ile tencereye koyun, karıştırarak kaynatıp eritin.İçine vişneleri atın, suyunu çekip şişinceye kadar pişirin.
2. Ekmekleri ay biçiminde kesin.Bir tepside tereyağını eritin.Yağ kızınca ekmekleri tepsiye yerleştirin, her iki yanınıda alıtn sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Kızaran ekmekleri süzdürerek alın ve çukurca bir sahanın içine dizin.
3. Sahandaki ekmeklerin üzerine kepçe ile vişne şurubunu gezdirin.Sahanın kapağını kapatıp 10 dk. kısık ateşte kaynatın.Ekmekler suyunu çekince ateşten alıp ılık servis yapınız.
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger