Ayva Tatlısı Tarifi

18 Kasım 2009 Çarşamba0 yorum

Malzemeler :

6 adet ayva

12 çorba kaşığı toz şeker

Kaymak

Ayva Tatlısı Tarifi, Yapılışı :

Öncelikle ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun. Sonra ayvaları ortadan ikiye bölün. Ayvaların çekirdekli sert kısımlarını çıkartın. Ayva çekirdeklerini atmayın. Bir kenara koyun. Daha sonra renk vermesi için lazım olacak.

Sonra geniş bir tencere içine ayvaların göbek kısımları yukarıya gelecek şekilde oturtun. Ayvaların üzerine şeker serperek yarım su bardağı su ilave edin. Ayırmış olduğunuz ayva çekirdeklerini ayva tatlısına renk vermesi için içine atın. Tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık 10 ila 15 dakika kısık ateşte haşlayın. Ayvaların rengi kırmızıya çalan bir renk olana kadar kısık ateşte pişirin. Ayvalar soğuduktan sonra kaymakla servis yapabilirsiniz.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger