BELİ KIRIK TARİFİ

24 Kasım 2009 Salı0 yorum

BELİ KIRIK TARİFİ
MALZEMELER:

1 paket. margarin
yarım çay bardağı. sıvıyağ
1 çay bardağı. süt
1 çay bardağı. yoğurt
1 paket. kabartma tozu
4 çorba kaşığı. tozşeker
3 çorba kaşığı. sirke
alabildiği kadar un

İÇ HARCI İÇİN:

fındıklı krokan
2 elma
1 çay kaşığı. tarçın

ÜZERİ İÇİN:

1 yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Karıştırma kabının içine iyice yumuşatılmış margarini alın. Üzerine sıvıyağı,sütü,yoğurdu,sirkeyi ekleyip iyice karıştırın. Üzerine tozşekeri,kabartma tozunu ve alabildiği kadar unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye bölüp merdane ile açın.

Birinci hamurun üzerine elmayı rendeleyin. Üzerine fındıklı krokanı ve tarçının yarısını serpiştirin. Hamuru rulo yapın. Ruloya simit şekli verip üzerine yumurta sarısı sürün.Daha sonra bıçakla hamuru kopartmadan kenarlarını çıtlatın. İkinci hamura da aynı işlemi yapın.

170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger