Ev Yapımı Kıymalı Pide

18 Kasım 2009 Çarşamba0 yorum

Malzemeler :

1 paket oda sıcaklığında margarin

Yarım kilo un

1 çorba kaşığı limon suyu

1 paket kabartma tozu

tuz ve yumurta sarısı

300 gram kıyma

1 orta boy soğan

Yarım demet maydanoz

Kıymalı Pide Tarifi, Yapılışı :

Öncelikle hafif sıvı yağda ince doğradığımız soğanı çok az kavuralım. Kıymayı ilave edelim. Kıyma hafif pişer gibi olsun. Ve maydanozu ialve ederek söyle bir harmanlayarak ocağın altını kapatalım.

Sonra un ile oda sıcaklığında yumuşamış margarini yoğuralım. Cıvık cıvık olacak. Sonra kabartma tozunu, limon suyunu ve tuzu ilave edelim. Hep birlikte yoğuralım. Çok cıvık olursa biraz un serpiştirerek hamurdaki bu cıvıklığı alabilirsiniz. Yalnızca hamur çok sert olmayacak.

Sonra hamuru merdane ile açarak istediğimiz boyutta şekil verelim. Hamurun orta kısmına kavrulmuş soğanlı kıymayı eşit şekilde yerleştirelim ve yanlarını kıvıralım. Yanlarına yumurta sarısı sürelim. Ve 200 derece fırına vererek pişirelim

Not : Rendelenmiş ve suyu alınmış soğana çiğ kıymayı da ilave ederek hamurun üzerinde çiğ olarak koyabilirsiniz.

Eğer un az gelirse merdane ile açarken un serpiştirerek hamurun un kıvamını istediğimiz dereceye getirmiş oluruz.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger