Yahni Yemeği

18 Kasım 2009 Çarşamba0 yorum

Malzemeler :

1 kilo kuzu ciğer

2 orta boy soğan

Dere otu

Yarım demet taze soğan

Sıvı yağ

Tuz ve karabiber

Domates

Yahni Yemeğinin Tarifi, Yapılışı :

Öncelikle soğanları ince ince doğradıktan sonra sıvı yağda kavurun, ince zarlarından ayrılmış ve yıkanmış olan kuzu ciğerlerini koyalım biraz kavuralım. Sonra içine doğranmış domatesleri atalım kavurmaya devam edelim. Tuzu, karabiberini ve ince doğradığımız taze soğanları atalım kavuralım. Belirli miktarda sıcak su ilave ettikten sonra etler suyunu çekinceye ve yumuşayıncaya kadar hafif su kalana kadar ocaktan alıp üzerine dereotunu serpelim.

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger