Köy Tavuklu Beşamelli Karnabahar Tarifi

18 Kasım 2009 Çarşamba0 yorum

Malzemeler :
  • 1 bütün köy tavuğu
  • 1 karnabahar
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su b. domates sos
  • 1 tutam fesleğen
  • sıvıyağ
  • tuz, karabiber

Beşamel sosu için:

  • 2 çorba k. söke un
  • 3 su b. süt
  • kaşar peyniri
  • sıvıyağ
  • tuz, karabiber
  • muskat
Hazırlanışı :

Tavuğu kemiklerinden ayırarak küp doğrayın. Sıvıyağda bir süre kavurduktan sonra üzerine soğan ve sarımsağı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Kavrulunca tavukları fırın kabına alın. Üzerine haşlanmış karnabaharı aldıktan sonra fesleğenli domates sosu üzerine gezdirin.

Bu arada beşamel sosunu hazırlayın. Bunun için söke unu sıvıyağda kavurun. Kavulmuş un kokusu çıkmaya başlayınca üzerine sütü de ekleyip tuzunu, karabiberini ve muskatını ilave edip kıvamını alana kadar pişirin. Hazırladığınız beşamel sosu üzerine gezdirdikten sonra üzerini kaşar peyniri rendesi ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin.

Köy Tavuklu Beşamelli Karnabahar Tarifi
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger