Oktay Ustam Pırasalı Patatesli Börek Tarifi

18 Kasım 2009 Çarşamba0 yorum

Malzemeler :
  • 3 su b. un
  • 1 su b. kepekli un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yumurta
  • 1 çay b. süt
  • 1 çay b. sıvıyağ
  • alabildiği kadar su
  • tuz

İç harcı için:

  • 4 haşlanmış patates
  • 4 soğan
  • 2 pırasa
  • 50 gr. pastırma
  • 1 tutam maydanoz
  • sıvıyağ
  • tuz, karabiber
Hazırlanışı :

Karıştırma kabına söke unu alın. ÜZerine tuzu ve mayayı ekleyerek harmanlayın. Ortasını açarak içine sütü, sıvıyağı ve yumurtayı alarak önce sıvıları karıştırın. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun.

İç harcı için soğanları doğrayarak sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine doğranmış pastırmayı da ekleyin. Bir süre kavrulduktan sonra üzerine pırasaları da ekleyip bir süre daha kavurun. Haşlanmış patatesleri de küp doğrayıp üzerine ekleyin.

Hazırladığınız hamuru tepsi boyutunda açarak yağlanmış tepsiye alın. Üzerine iç harcı alarak zarf gibi kapatın. Artan hamurlardan gül yaparak ortasına ve uçlarına kondurun.yağ ve yumurta sürerek biraz mayalandırdıktan sonra 180 derecede pişirin

Oktay Ustam Pırasalı Patatesli Börek Tarifi
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger