Malzemeler :
750 gr. Kuzu eti
2 kuru soğan
3 diş sarımsak
2 havuç
1 kase bezelye
4 patates
1 kg pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Su
Tereyağ
Süslemek için:
Yeşil salata
Havuç
Kırmızı lahana
Yoğurt
Hazırlanışı :
Eti sıvıyağda kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine doğranmış soğanı ve sarımsağı da ekleyin. Bir süre kavrulunca üzerine küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyerek biraz su verip pişirin.
Diğer tarafta tereyağını eritin. Üzerine pirinci ekleyerek kavurun.
Tencereyi tereyağı ile yağlayın. Tencereye bezelye,havuç ve etten oluşan karışımı alın .Üzerine kavrulmuş olan pirinçlerin bir ksımını ekleyin. Daha sonraki kata önceden yarı kıvamda kızarttığınız halka patateslerin yarısını dizin. Patatesin üzerine kalan piricin yarısını serpin. Daha sonraki kata tekrar patates dizip üzerini pirinç ile kapatın. Üzerine pişirecek kadar sıcak su ilave edin ve kısık ateşte pişirin.(Altının yanmamasına özen gösterin.)
Bu arada maklubenin salata kısmını hazırlayın. Pilav pişince genişce bir tencereye pilavı tenceresinden direkt olarak ters çevirin. Daha sonra kenarlarına sırası ile salata malzemelerini ve yoğurdu dökerek servis yapın. Zengin görünümü ve lezzeti ile enaz 20 kişilik misafir ağırlayabilirsiniz.