Malzemeler :
1 adet yerli somon
Limon
Defne yaprağı
Kırmızı biber
Biberiye
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Salatası için:
Karışık yeşillik
Mayadanoz
Kuzu kulağı
Dereotu
Taze soğan
Taze nane
Havuç
Çeri domates
Kırmızı soğan
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Hazırlanışı :
1 yerli somonu fileto olarak kesip bir süre buzlukta bekleterek biraz sertleşmesini sağlayın. Daha sonra kare kare olacak şekilde kesin. Üzerine tuz, karabiber ve biberiye serpin. Biber ve limonu doğrayın. Hazırlık tamam olunca sırasıyla şişe balığı, limonu, biberi ve defneyaprağını takarak dizin. Hazırladığınız şişleri ızgarada pişirin. Pişen somon şişleri yanında hazırladığınız salata ile servis edin.