Oktay Ustadan Çikolatalı Armutu Islak Kek Tarifi

6 Kasım 2009 Cuma0 yorum

Malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 1 su b. esmer ve beyaz toz şeker
  • 2 çorba k. toz fındık
  • 2 çorba k. kakao
  • 1 çay b. sıvıyağ
  • 1 çay b. süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Islatmak için:

  • 1,5 su b. süt
  • yarım çay b. sıvıyağ
  • 2 çorba k. toz şeker
  • 1 çorba k. kakao

Arası için:

  • 2 armut
  • 2 çorba k. toz şeker

Üzeri için:

  • bitter çikolata
Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı esmer ve beyaz toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın.
Daha sonra üzerine 1 çay bardağı süt,1 çay bardağı sıvıyağ ilave edin.Üzerine 2 çorba kaşığı kakao ,2 çorba kaşığı toz fındık ilave edin ve mikserle çırpın.Daha sonra üzerine 4 çorba kaşığı un,1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edin ve karıştırın.Keki kek kalbına boşaltın.Önceden ısıtılmış olan 170 dercelik fırında keki pişirin.2 adet armutun çekirdeklerini çıkartın.

Armutları küp olarak kesin.Tavaya armutları alın.Üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve armutları pişirin.Keki ıslatmak için bir kaba 1.5 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine sıvıyağ,2 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı kakaoyu ilave edin ve karıştırın.Pişen keki soğutun.Soğuyan keki ortadan kesin ve ortasına armutlu harcı ilave edin.Armutların üzerine sos kısmının yarısını dökün.Üzerine kekin kapak kısmını kapatın.Kekin üzerine kalan sosu dökün.Keki daha sonra servis tabağına kalıbından ters çevirin.Bitter çikolatayı benbari usülde ertin.Kekin üzerine eritilmiş olan çikolatayı dökün.Üzerine renkli şekerlerle süsleyip servis edin.

Oktay Ustadan Çikolatalı Armutu Islak Kek Tarifi


giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger