Oktay Ustam Kekikli Zeytinli Ekmekcikler Tarifi

6 Kasım 2009 Cuma0 yorum

Malzemeler :
  • 6 su b. yulaf karışımlı un
  • 1 çay b. zeytinyağı
  • 1 çay b. süt
  • 2 çorba k. kuru maya
  • 1 çorba k. tuz
  • 2 çorba k. toz şeker
  • 1 kase siyah zeytin
  • 1 kase yeşil zeytin
  • taze kekik
  • domates kurusu
  • alabildiği kadar su

Üzeri için:

  • kabak çekirdeği
Hazırlanışı :

2 çorba kaşığı kuru mayayı bir bardağa alın ve üzerine su ilave edin ve mayayı eritin.Karıştırma kabına 6 su bardağı yulaf karışımlı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve karıştırın.Unun ortasını açın ve içine 1 çay bardağı süt,1 çay bardağı zeytinyağı ve eririlmiş mayayı ilave edin ve ilk önce sıvıları karıştırın.Daha sonra unu da karıştırarak ekmek hamurunu yoğurun.

Domates kurusunu biraz su da bekletin ve yumuşatın.Domates kurusunu siyah zeytini ve yeşil zeytini çok ince olarak kesin.Ekmek hamurunu üzerine kesilmiş domates kurusu,siyah zeytin ve yeşil zeytini ilave edin ve hamuru yoğurun.Hamuru bezelere bölün.Her bezeyi fırın tepsisine dizin.Ekmeklerin üzerine kabak çekirdeği serpin.Mayalanması için bir süre bekletin ve önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Oktay Ustam Kekikli Zeytinli Ekmekcikler Tarifi
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger