ETLİ KARALAHANA DOLMASI

24 Aralık 2009 Perşembe0 yorum


ETLİ KARALAHANA DOLMASI


Malzemeler
2 demet karalahana
Yarım minik doğranmış kuşbaşı et
1 baş soğan


yarım su bardağı bulgur
yeteri kadar mısır yarması


1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
Yapılışı:
Lahana yaprakları kaynamakta olan suya atılır. 5 dakika kadar haşlanır ve bir kepçe yardımıyla sudan çıkarılır. Diğer tarafta bütün malzeme karıştırılır. 1-2 dakika yoğurulur ve haşlanmış, sap kısımları kesilmiş herbir lahana yaprağının ortasına 1 kaşık kadar bu harçtan konur. Yaprağın uzun tarafları harcı örtecek şekilde katlanır ve yaprağın ucuna doğru sarılarak dolma şekli verilir ve tencereye yanyana gelecek, aralık kalmayacak şekilde dizilir. Bu işlem bittikten sonra üzerine 1 su bardağı su ilave edilir. Yarım saat kadar pişirilir

giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger